Project: Light Gallery

Voor Philips Retail Solutions heeft Bart een aantal interctieve systemen gerealiseerd om consumenten een betere winkelbeleving te geven.

1. Interactieve kamers
Er zijn twee interactieve kamers gebouwd waar je gestimuleerd wordt om te interacteren met verschillende onderdelen om zo te ervaren wat je met licht kan doen. Zo kan je een boek oppakken om het ideale leeslicht te ervaren. Pak je de afstandsbediening, dan gaat de televisie aan en worden de HUE lampen op een warme tint ingesteld. Zo zijn er legio interactieve elementen in de kamers. Meer zie je in de video en foto’s.

2. Flipbooks
Op twee plaatsen in de winkel zijn touchscreens neergezet met daarop een inspirerende applicatie. Deze applicatie biedt de mogelijkheid om door een catalogus te bladeren om inspiratie te krijgen. Bovendien kan je een moodboard maken door afbeeldingen te pinnen. Dit moodboard kan gebruikt worden om gerichter advies te krijgen van verkopers. Moodboards worden centraal opgeslagen en kunnen op de consultancy tafel worden bekeken.

3. Consultancy tafel
De consultancy tafel is een verkoop tool voor het personeel van de Light Gallery. Deze tafel heeft verschillende functionaliteiten

  1. De home light designer. Dit is een online tool waarmee eenvoudig te zien is wat een bepaald armatuur doet in een omgeving. Deze applicatie is geïntegreerd in het systeem en er is een koppeling gemaakt met de webshop.
  2. Het bedienen van verschillende lichtbronnen om zo de effecten hiervan te ervaren op verschillende materialen en texturen.
  3. Het weergeven van moodboards die gemaakt zijn door klanten op de flipbooks.

Bart was bij dit project verantwoordelijk voor de technische realisatie. Taken bestonden uit:

  • Hardware design maken en uitdragen richting elektriciens en interieurbouwers
  • Software design maken en gedeeltelijk implementeren
  • Ondersteunen van software implementatie
  • Ondersteuning leveren bij installatie
  • Inregelen en finetunen van alle systemen

Tags: , , , , , , , , , ,